Hoe het begon,...

BriardDe voorliefde voor dieren zit de family Lankester in het bloed. Opgegroeid in een warm huisgezin waarbij de briard centraal stond. Mede door de ervaringen zijn Marianne en Didier Lankester in 1996 gestart met de ontwikkeling van een eigen voer.

 

Ontwikkeling
Er is uitgebreid onderzoek gedaan, door met fokkers van diverse rassen aan tafel te gaan zitten en te bekijken wat er aan hun huidige voeding veranderd of verbeterd kon worden. Kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakstoffen enz. bleken in die tijd een groot probleem te zijn, maar ook de juiste verhoudingen van eiwit- en vetgehaltes was uit balans.

Vooral bij grote rassen zaten te veel eiwitten in het voer, waardoor de dieren veel te hard en te snel groeiden. Afwijkingen bij veel puppy’s, met name de grote, snelgroeiende rassen, bestaat een kans op het ontstaan van skeletafwijkingen (heup en elleboogdysplasie) en stoornissen in de omzetting van kraakbeen naar bot. De gevolgen voor de pup en de daaruit voortvloeiende blijvende klachten tijdens zijn volwassenheid kunnen leiden tot veel verdriet bij het dier en zijn baasje.

Lankester Petfood heeft een brok samengesteld waarvan de Calcium / fosforverhouding dusdanig is dat dit probleem aanzienlijk verminderd; SPECIAAL POWER 24/20 PREMIUM.

U wilt natuurlijk het beste voor uw hond.
Gezondheid en welzijn komen dan ook op de eerste plaats. Honden krijgen steeds meer te maken met gevoelige darmen. Dit kan zich uiten in diarree of huidproblemen. Oorzaken die hieraan ten grondslag kunnen liggen zijn bijvoorbeeld: een darminfectie, een antibioticabehandeling of verkeerde voeding. De darmflora wordt verstoord waardoor de darmen niet meer optimaal kunnen functioneren, met alle nare gevolgen van dien.

Lankester Petfood heeft daar een brok voor met lamsvlees anti allergeen, dierlijke eiwitten en vetten waarmee we bijna alle probleem gevallen oplossen: 20/8 LAM RIJST.

Mooie vacht
Ook de vacht is van groot belang als uw hond niet mooi glanst of kale plekken heeft en jeuk is ook niet prettig voor de viervoeter en U. Veelal ook de oorzaak van binnen uit gevoelige darmen of verkeerde voeding. Daar is een brok voor ontwikkelt met lam, rijst en zalmolie omega 3 en 6 anti allergeen 25/13 lam rijst.

Overige assortiment
Verder heeft Lankester Petfood diverse brokken in het assortiment zoals onderhoudsbrokken, sport-brok en senioren brokken.Kijk voor ons complete assortiment op onze website.